Emoji 🥸 - Ansikte i förklädnad

🥸

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🥸

Ett gult ansikte med stora glasögon och en stor fejknäsa, tillsammans med ögonbryn och en mustasch som också de ser ut att vara fejk. Emojin är tänkt att göra uttryck för någon som är i förklädnad.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2020 som en del av Emoji 13.0.


Statistik för emoji 🥸

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🥸 ("ansikte i förklädnad"), ligger på plats 107 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🥸 är januari, senast hade den ungefär 290 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är februari. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🥸.


Info om emoji ansikte i förklädnad

Här kan du läsa mer om emojin 🥸. Den huvudgrupp som emojin ansikte i förklädnad hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte i förklädnad finns det dock inte några varianter till.


Emoji ansikte i förklädnad på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Disguised Face
🇳🇴 Norska: Skjult ansikt
🇩🇰 Danska: Skjult ansigt
🇫🇮 Finska: Naamioituneet kasvot


Kopiera och använd emoji 🥸

Om du vill kopiera emojin ansikte i förklädnad för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F978

HTML-kod:   🥸


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"