Emoji 😷 - Ansikte med medicinsk skyddsmask

😷

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😷

Ett gult ansikte med stängda ögon som bär en vit ansiktsmask över sin mun och näsa. Oftast är det sjukvårdspersonal som använder sådana masker, men i Asien i allmänhet och Japan i synnerhet, används dessa masker även av vanliga människor när de är förkylda - för att förhindra att de sprider sin sjukdom och smittar andra människor.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji ansikte med medicinsk skyddsmask

Här kan du läsa mer om emojin 😷. Emojin ansikte med medicinsk skyddsmask hör till den interna emojigruppen Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin ansikte med medicinsk skyddsmask hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte med medicinsk skyddsmask finns det dock inte några varianter till.


Emoji ansikte med medicinsk skyddsmask på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Face with medical mask
🇳🇴 Norska: Ansikt med munnbind
🇩🇰 Danska: Ansigt med lægemaske
🇫🇮 Finska: Kasvoilla hengityssuojain


Kopiera och använd emoji 😷

Om du vill kopiera emojin ansikte med medicinsk skyddsmask för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F637

HTML-kod:   😷


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"