Emoji 🫥 - Ansikte med streckad kant

🫥

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🫥

Denna emoji föreställer ett dämpat gult neutralt ansikte med en prickad eller streckad kontur. En möjlig betydelse av emojin är att den skall representera någon som är osynlig, eller gömd. En annan betydelse kan vara att den representerar undergivenhet, isolering och depression.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2022 som en del av Emoji 14.0.


Info om emoji ansikte med streckad kant

Här kan du läsa mer om emojin 🫥. Den huvudgrupp som emojin ansikte med streckad kant hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 472 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte med streckad kant finns det dock inte några varianter till.


Emoji ansikte med streckad kant på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Dotted line face
🇳🇴 Norska: Ansikt med stiplet kant
🇩🇰 Danska: Ansigt med stiplet kant
🇫🇮 Finska: Kasvot katkoviivalla


Kopiera och använd emoji 🫥

Om du vill kopiera emojin ansikte med streckad kant för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1FAE5

HTML-kod:   🫥


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"