Emoji 🤮 - Ansikte som kräks

🤮

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🤮

Ett gult ansikte med tillskrynklade ögon som tillsammans formar ett stort X och böjda ögonbryn, ur den stora vidöppna munnen forsar gröna spyor ut. Används för att uttrycka just fysisk sjukdom, t.ex. magsjuka, men kan även användas för att uttrycka att man blir ordentligt äcklad eller spyfärdig av någonting.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2017 som en del av Emoji 5.0.


Info om emoji ansikte som kräks

Här kan du läsa mer om emojin 🤮. Emojin ansikte som kräks hör till den interna emojigruppen Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin ansikte som kräks hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte som kräks finns det dock inte några varianter till.


Emoji ansikte som kräks på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Face Vomiting
🇳🇴 Norska: Ansikt som spyr
🇩🇰 Danska: Ansigt der kaster op
🇫🇮 Finska: Oksentavat kasvot


Kopiera och använd emoji 🤮

Om du vill kopiera emojin ansikte som kräks för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F92E

HTML-kod:   🤮


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"