Emoji 😶 - Ansikte utan mun

😶

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😶

Ett gult ansikte med öppna och något neutrala ögon, men som saknar mun och näsa. Ofta vill man med denna emoji förmedla en känsla av att inte kunna hitta orden (loss for words), eller att man helt enkelt inte kan prata för att en situation är för knasig. Kan även användas för att förmedla allmänt negativa känslor såsom frustration och besvikelse.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji ansikte utan mun

Här kan du läsa mer om emojin 😶. Den huvudgrupp som emojin ansikte utan mun hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 453 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte utan mun finns det dock inte några varianter till.


Emoji ansikte utan mun på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Face without mouth
🇳🇴 Norska: Ansikt uten munn
🇩🇰 Danska: Ansigt uden mund
🇫🇮 Finska: Kasvot ilman suuta


Kopiera och använd emoji 😶

Om du vill kopiera emojin ansikte utan mun för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F636

HTML-kod:   😶


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"