Emoji 🇦🇶 - Antarktis flagga

🇦🇶

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🇦🇶

Denna emoji tillhör gruppen emojiflaggor, och represeterar därför antingen ett land eller en särskild företeelse som kan förknippas med en flagga. Vilket land eller företeelse det handlar om brukar emojins namn skvallra om, vilket är antarktis emoji flagga. Ibland får man även ledtrådar av emojins engelska originalnamn, som är flag: antarctica.

Om landet Antarktis

Antarktis är ett land i världen som har en egen emoji flagga 🇦🇶, och har en yta av 14 200 000 km2. Landet i sig har en befolkning på ungefär 1000 människor. Landskoden i Antarktis är AQ (eller ATA om man använder 3-bokstäversvarianten), och landsnumret för att ringa till någon som bor i Antarktis är +672.


Info om emoji antarktis-flagga

Här kan du läsa mer om emojin 🇦🇶. Den huvudgrupp som emojin antarktis-flagga hör till är Flaggor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 269 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just antarktis-flagga finns det dock inte några varianter till.


Emoji antarktis-flagga på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Flag: Antarctica
🇳🇴 Norska: Flagget til Antarktis
🇩🇰 Danska: Antarktis flag
🇫🇮 Finska: Etelämantereen lippu


Kopiera och använd emoji 🇦🇶

Om du vill kopiera emojin antarktis-flagga för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F1E6 1F1F6

HTML-kod:   🇦🇶


Andra emojis i gruppen "flaggor"