Emoji 😉 - Blinkning med ett öga

😉

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😉

En riktigt klassisk emoji. Ett gult ansikte med ett busigt leende och ett öga som blinkar, oftast porträtteras detta genom det vänstra ögat. Används oftast för att uttrycka humor eller skämtsamhet, men används även ofta för att uttrycka ironi. Emoticon-varianten av denna emoji är den klassiska ;)

Psst! Denna emoji går att köpa som mjuk och gosig emojikudde, perfekt att mysa med i soffan eller sängen!

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji blinkning med ett öga

Här kan du läsa mer om emojin 😉. Den huvudgrupp som emojin blinkning med ett öga hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just blinkning med ett öga finns det dock inte några varianter till.


Emoji blinkning med ett öga på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Winking face
🇳🇴 Norska: Blunkende ansikt
🇩🇰 Danska: Blinkende ansigt
🇫🇮 Finska: Silmää iskevät kasvot


Kopiera och använd emoji 😉

Om du vill kopiera emojin blinkning med ett öga för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F609

HTML-kod:   😉


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"