Emoji 🤠 - Cowboy-ansikte

🤠

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🤠

Ett gult ansikte med stora glada ögon och en vidöppen mun som visar alla tänder i överkäken, på huvudet har emojin en brun läderhatt som gör att den ser ut som en riktig cowboy. Används ofta för att uttrycka att man är äventyras, har bra självförtroende och ofta att man är lite "full-i-fan".

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2016 som en del av Emoji 3.0.


Info om emoji cowboy-ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 🤠. Emojin cowboy-ansikte hör till den interna emojigruppen Independence Day (USA).  Den huvudgrupp som emojin cowboy-ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 453 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just cowboy-ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji cowboy-ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Cowboy hat face
🇳🇴 Norska: Cowboyansikt
🇩🇰 Danska: Cowboyansigt
🇫🇮 Finska: Cowboyn pää


Kopiera och använd emoji 🤠

Om du vill kopiera emojin cowboy-ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F920

HTML-kod:   🤠


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"