Emoji 😒 - Ej roat ansikte

😒

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😒

Ett gult ansikte med något höjda ögonbryn och en liten surmulen min, och ögon som tittar lite missnöjt åt sidan. Används ofta för att uttrycka olika negativa känslor såsom t.ex. irritation, missnöjdhet, att man är sur eller skeptisk till något (ofta en person).

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.

Info om emoji ej roat ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 😒. Den huvudgrupp som emojin ej roat ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 433 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ej roat ansikte finns det dock inte några varianter till.

Emoji ej roat ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Unamused face
🇳🇴 Norska: Irritert ansikt
🇩🇰 Danska: Ufornøjet ansigt
🇫🇮 Finska: Ei-huvittuneet kasvot

Kopiera och använd emoji 😒

Om du vill kopiera emojin ej roat ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F612

HTML-kod:   😒

Andra emojis i gruppen "smileys och människor"


Glöm inte att kolla in vår sida med roliga emojiprylar och presenter!