Emoji 💖 - Glittrande hjärta

💖

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 💖

Ett rosa kärlekshjärta med glittrande stjärnor runt sig, som att det glänser eller skimrar. Används ofta för att symbolisera nyfunnen eller tillfällig kärlek.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Statistik för emoji 💖

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 💖 ("glittrande hjärta"), ligger på plats 33 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 💖 är oktober, senast hade den ungefär 680 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är december. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 💖.


Info om emoji glittrande hjärta

Här kan du läsa mer om emojin 💖. Emojin glittrande hjärta hör till de interna emojigrupperna Bröllop, Pride och HBTQ, Mors dag, Alla hjärtans dag, Internationella kvinnodagen.  Den huvudgrupp som emojin glittrande hjärta hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just glittrande hjärta finns det dock inte några varianter till.


Emoji glittrande hjärta på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Sparkling heart
🇳🇴 Norska: Hjerte fylt av stjerner
🇩🇰 Danska: Hjerte med stjerneglimt
🇫🇮 Finska: Säihkyvä sydän


Kopiera och använd emoji 💖

Om du vill kopiera emojin glittrande hjärta för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F496

HTML-kod:   💖


Andra emojis i gruppen "symboler"