Emoji 🍽 - Kniv och gaffel med tallrik

🍽

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🍽

Betydelsen för denna emoji kan man lista ut genom att som startpunkt kolla på dess namn, som är kniv och gaffel med tallrik. Man kan även få ledtrådar genom att kolla på dess engelska originalnamn, som är fork and knife with plate.


Statistik för emoji 🍽

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🍽 ("kniv och gaffel med tallrik"), ligger på plats 1330 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🍽 är september, senast hade den ungefär 40 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är december. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🍽.


Info om emoji kniv och gaffel med tallrik

Här kan du läsa mer om emojin 🍽. Emojin kniv och gaffel med tallrik hör till de interna emojigrupperna Julafton, Nationaldagen, Midsommar, Nyårsafton, Påsk, Ramadan, Jom kippur, Finlands självständighetsdag, Norges nationaldag (17 maj), Independence Day (USA), Danmarks grundlagsdag.  Den huvudgrupp som emojin kniv och gaffel med tallrik hör till är Mat och dryck, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just kniv och gaffel med tallrik finns det dock inte några varianter till.


Emoji kniv och gaffel med tallrik på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Fork and knife with plate
🇳🇴 Norska: Tallerken med kniv og gaffel
🇩🇰 Danska: Kniv og gaffel med tallerken
🇫🇮 Finska: Lautanen, haarukka ja veitsi


Kopiera och använd emoji 🍽

Om du vill kopiera emojin kniv och gaffel med tallrik för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F37D

HTML-kod:   🍽


Andra emojis i gruppen "mat och dryck"