Emoji 😎 - Leende ansikte med solglasögon

😎

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😎

En klassisk emoji som föreställer för det mesta någon som verkligen känner sig cool, med ett stängt och nöjt leende och svarta solglasögon av Wayfarer-typ. Används även ofta för att uttrycka självsäkerhet, attityd eller att man är riktigt nöjd med någonting..

Psst! Denna emoji går att köpa som mjuk och gosig emojikudde, perfekt att mysa med i soffan eller sängen!

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.

Vad betyder 😎 på Snapchat

På Snapchat betyder det leende ansiktet med solglasögon att en av dina bästa vänner är en av personens bästa vänner också, alltså att du skicka många snaps till någon som denna person också skickar många snaps till!


Statistik för emoji 😎

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 😎 ("leende ansikte med solglasögon"), ligger på plats 46 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 😎 är juni, senast hade den ungefär 680 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är juli. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 😎.


Info om emoji leende ansikte med solglasögon

Här kan du läsa mer om emojin 😎. Emojin leende ansikte med solglasögon hör till den interna emojigruppen Midsommar.  Den huvudgrupp som emojin leende ansikte med solglasögon hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just leende ansikte med solglasögon finns det dock inte några varianter till.


Emoji leende ansikte med solglasögon på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Smiling face with sunglasses
🇳🇴 Norska: Smilende ansikt med solbriller
🇩🇰 Danska: Smilende ansigt med solbriller
🇫🇮 Finska: Hymyilevät kasvot, joilla on aurinkolasit


Kopiera och använd emoji 😎

Om du vill kopiera emojin leende ansikte med solglasögon för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F60E

HTML-kod:   😎


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"