Emoji 🥲 - Leende ansikte som gråter

🥲

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🥲

Ett gult ansikte med ett försynt leende och en tår som rinner från ena ögat. Tanken bakom denna emoji är inte att den skall förmedla lycka eller glädje, utan snarare att man försöker hålla modet uppe när man går igenom någonting jobbigt. Även lite som att man ler lite uppgivet (ibland ironiskt) åt en situation som man inte är riktigt trivs med.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2020 som en del av Emoji 13.0.

Info om emoji leende ansikte som gråter

Här kan du läsa mer om emojin 🥲. Den huvudgrupp som emojin leende ansikte som gråter hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 448 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just leende ansikte som gråter finns det dock inte några varianter till.

Emoji leende ansikte som gråter på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Smiling Face with Tear
🇳🇴 Norska: Smilende ansikt med tåre
🇩🇰 Danska: Smilende ansigt med tåre
🇫🇮 Finska: Hymyilevät kasvot kyynelillä

Kopiera och använd emoji 🥲

Om du vill kopiera emojin leende ansikte som gråter för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F972

HTML-kod:   🥲

Andra emojis i gruppen "smileys och människor"