Emoji 🤥 - Ljugande ansikte (pinocchio)

🤥

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🤥

Ett gult ansikte med öppna och något stora samt dystra ögon, en lite sned mun och en lång lång näsa - som om emojin ljuger likt Pinocchio. Tanken med denna emoji är också att förmedla just detta, att man ljuger eller att man vill påtala att någon annan ljuger. Men den kan även användas för att förmedla att man kanske inte riktigt tror på en person.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2016 som en del av Emoji 3.0.


Info om emoji ljugande ansikte (pinocchio)

Här kan du läsa mer om emojin 🤥. Den huvudgrupp som emojin ljugande ansikte (pinocchio) hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ljugande ansikte (pinocchio) finns det dock inte några varianter till.


Emoji ljugande ansikte (pinocchio) på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Lying face
🇳🇴 Norska: Lyvende ansikt
🇩🇰 Danska: Ansigt, der lyver
🇫🇮 Finska: Valehtelevat kasvot


Kopiera och använd emoji 🤥

Om du vill kopiera emojin ljugande ansikte (pinocchio) för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F925

HTML-kod:   🤥


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"