Emoji 🇰🇵 - Nordkorea flagga

🇰🇵

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🇰🇵

Denna emoji tillhör gruppen emojiflaggor, och represeterar därför antingen ett land eller en särskild företeelse som kan förknippas med en flagga. Vilket land eller företeelse det handlar om brukar emojins namn skvallra om, vilket är nordkorea emoji flagga. Ibland får man även ledtrådar av emojins engelska originalnamn, som är flag: north korea.

Om landet Nordkorea

Nordkorea är ett land i världen som har en egen emoji flagga 🇰🇵, och har en yta av 120 540 km2. Landet i sig har en befolkning på ungefär 26 000 000 människor. Det (eller de) språk som människor i Nordkorea talar är koreanska, och den valuta som man använder är nordkoreansk won (med valutakod KPW). Landskoden i Nordkorea är KP (eller PRK om man använder 3-bokstäversvarianten), och landsnumret för att ringa till någon som bor i Nordkorea är +850.

Info om emoji nordkorea-flagga

Här kan du läsa mer om emojin 🇰🇵. Den huvudgrupp som emojin nordkorea-flagga hör till är Flaggor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 269 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just nordkorea-flagga finns det dock inte några varianter till.

Emoji nordkorea-flagga på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Flag: North Korea
🇳🇴 Norska: Flagget til Nord-Korea
🇩🇰 Danska: Nordkoreas flag
🇫🇮 Finska: Pohjois-Korean lippu

Kopiera och använd emoji 🇰🇵

Om du vill kopiera emojin nordkorea-flagga för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F1F0 1F1F5

HTML-kod:   🇰🇵

Andra emojis i gruppen "flaggor"