Emoji 🤏 - Nypande hand

🤏

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🤏

Denna emoji föreställer en hand där tummen och pekfingret på ett sätt nyper mot varandra, men inte nuddar varandra. Är tänkt att ge uttryck för "ungefär", alltså för att kunna uttrycka att någonting är ungefär någonting eller väldigt lite. Jämför med uttrycket "mellan tummen och pekfingret".


Andra varianter av emoji "nypande hand"

Nypande hand är en typ av emoji som har hudfärgs varianter, här nedan hittar du samtliga varianter av emojin. Klicka på valfri hudfärgs emoji för att kopiera den till ditt urklipp, därefter kan du klistra in den var som helst.

🤏🏻
Nypande hand, ljus hudfärg
🤏🏼
Nypande hand, beige hudfärg
🤏🏽
Nypande hand, ljusbrun hudfärg
🤏🏾
Nypande hand, mörkbrun hudfärg
🤏🏿
Nypande hand, mörk hudfärg

Info om emoji nypande hand

Här kan du läsa mer om emojin 🤏. Den huvudgrupp som emojin nypande hand hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 453 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just nypande hand finns det faktiskt flera varianter av, skrolla ned en bit på sidan för att se dem.


Emoji nypande hand på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Pinching hand
🇳🇴 Norska: Klypende hånd
🇩🇰 Danska: Klemme hånd
🇫🇮 Finska: Puristamalla kättä


Kopiera och använd emoji 🤏

Om du vill kopiera emojin nypande hand för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F90F

HTML-kod:   🤏


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"