Emoji 🧡 - Orange hjärta

🧡

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🧡

Det orangea emoji-hjärtat förknippas med lugn, trivsel, mys och omtanke. Det kan till exempel användas för att uttrycka entusiasm, kreativitet eller känslor av lycka, värme och uppmuntran. Man bör dock se upp, för när det kommer till rena kärlekskänslor förmedlar det orangea hjärtat inte rent generellt sett kärlek - utan mer vänskapskänslor. Här kan du läsa mer om vad det orangea hjärtat och andra hjärt-emojis egentligen har för betydelse: Emoji-hjärtan betydelse färger.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2017 som en del av Emoji 5.0.


Statistik för emoji 🧡

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🧡 ("orange hjärta"), ligger på plats 26 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🧡 är januari, senast hade den ungefär 670 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är februari. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🧡.


Info om emoji orange hjärta

Här kan du läsa mer om emojin 🧡. Emojin orange hjärta hör till de interna emojigrupperna Bröllop, Pride och HBTQ, Julafton, Nationaldagen, Midsommar, Nyårsafton, Mors dag, Internationella mansdagen, Alla hjärtans dag, Internationella kvinnodagen, Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin orange hjärta hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just orange hjärta finns det dock inte några varianter till.


Emoji orange hjärta på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Orange Heart
🇳🇴 Norska: Oransje hjerte
🇩🇰 Danska: Orange hjerte
🇫🇮 Finska: Oranssi sydän


Kopiera och använd emoji 🧡

Om du vill kopiera emojin orange hjärta för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F9E1

HTML-kod:   🧡


Andra emojis i gruppen "symboler"