Emoji 😚 - Pussande ansikte som blundar

😚

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😚

En mysig emoji som består av ett gult ansikte med leende ögon, rosiga kinder och läppar formade som en pussmun, uttrycker varma känslor av tillgivenhet och kärlek.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji pussande ansikte som blundar

Här kan du läsa mer om emojin 😚. Emojin pussande ansikte som blundar hör till den interna emojigruppen Alla hjärtans dag.  Den huvudgrupp som emojin pussande ansikte som blundar hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 472 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just pussande ansikte som blundar finns det dock inte några varianter till.


Emoji pussande ansikte som blundar på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Kissing face with closed eyes
🇳🇴 Norska: Kyssende ansikt med lukkede øyne
🇩🇰 Danska: Kyssende ansigt med lukkede øjne
🇫🇮 Finska: Suutelevat kasvot suljetuilla silmillä


Kopiera och använd emoji 😚

Om du vill kopiera emojin pussande ansikte som blundar för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F61A

HTML-kod:   😚


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"