Emoji ® - Registrerat-tecken

®

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder ®

Emojin registrerat-tecken hör till gruppen symboler, och är därför en symbol för någonting. Vanligen brukar emojins namn avslöja vad den är en symbol för, men om det inte hjälper kan man även få ledtrådar genom att kolla på emojins engelska originalnamn, som är registered sign.

Info om emoji registrerat-tecken

Här kan du läsa mer om emojin ®. Den huvudgrupp som emojin registrerat-tecken hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 296 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just registrerat-tecken finns det dock inte några varianter till.

Emoji registrerat-tecken på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Registered sign
🇳🇴 Norska: Registrert varemerke-symbol
🇩🇰 Danska: Registreret varemærketegn
🇫🇮 Finska: Rekisteröidyn tavaramerkin merkki

Kopiera och använd emoji ®

Om du vill kopiera emojin registrerat-tecken för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   00AE

HTML-kod:   ®

Andra emojis i gruppen "symboler"