Emoji 🤝 - Skaka händer

🤝

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🤝

Denna emoji föreställer två händer som skakar händer, eller som hälsar på varandra. Används ofta för att uttrycka just hälsning mellan t.ex. vänner eller affärspartners.

Info om emoji skaka händer

Här kan du läsa mer om emojin 🤝. Den huvudgrupp som emojin skaka händer hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 448 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just skaka händer finns det dock inte några varianter till.

Emoji skaka händer på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Handshake
🇳🇴 Norska: Håndtrykk
🇩🇰 Danska: Håndtryk
🇫🇮 Finska: Kättely

Kopiera och använd emoji 🤝

Om du vill kopiera emojin skaka händer för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F91D

HTML-kod:   🤝

Andra emojis i gruppen "smileys och människor"