Emoji 😦 - Surt ansikte med öppen mun

😦

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😦

Ett gult ansikte med små öppna ögon med en halvöppen nedåtsmilande mun som ger ett riktigt överraskat, och något skräckslaget, intryck. Används ofta för att förmedla just milda känslor av besvikelse, bekymmer eller nedstämdhet.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji surt ansikte med öppen mun

Här kan du läsa mer om emojin 😦. Den huvudgrupp som emojin surt ansikte med öppen mun hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just surt ansikte med öppen mun finns det dock inte några varianter till.


Emoji surt ansikte med öppen mun på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Frowning face with open mouth
🇳🇴 Norska: Surt ansikt med åpen munn
🇩🇰 Danska: Utilfreds ansigt med åben mund
🇫🇮 Finska: Onnettomat kasvot, suu avoimena


Kopiera och använd emoji 😦

Om du vill kopiera emojin surt ansikte med öppen mun för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F626

HTML-kod:   😦


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"