Emoji Svart hjärta

🖤

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Info om emoji svart hjärta

Här hittar du emojin svart hjärta avbildad i stor storlek. Emojin svart hjärta hör till de interna emojigrupperna Pride och HBTQ, Halloween, Alla hjärtans dag.  Den huvudgrupp som emojin svart hjärta hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 277 liknande emojis. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just svart hjärta finns det dock inte några varianter till.

Vad betyder 🖤

Den representation som vanligtvis kopplas samman med det svarta emoji-hjärtat är sorg och död, men det kan även symbolisera svart humor. Här kan du läsa mer om vad det svarta hjärtat och andra hjärt-emojis egentligen har för betydelse: Emoji-hjärtan betydelse färger.

Emoji svart hjärta på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin svart hjärta heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Black heart
🇳🇴 Norska: Svart hjerte
🇩🇰 Danska: Sort hjerte
🇫🇮 Finska: Musta sydän

Kopiera och använd emoji svart hjärta

Om du vill kopiera emojin svart hjärta för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emoji svart hjärta kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator. OBS! Denna funktion fungerar inte på smartphones och är därför dold, där kan du istället trycka med fingret mot emojin i några sekunder tills det kommer upp en dialogruta som frågar om du vill kopiera den, sedan kan du enkelt markera (om den inte redan blivit det automatiskt) och sedan kopiera emojin.

Hex- och HTML-kod för emoji svart hjärta

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F5A4

HTML-kod:   🖤

Andra emojis i gruppen "symboler"