Emoji 🖤 - Svart hjärta

🖤

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🖤

Den representation som vanligtvis kopplas samman med det svarta emoji-hjärtat är sorg och död, men det kan även symbolisera svart humor. Här kan du läsa mer om vad det svarta hjärtat och andra hjärt-emojis egentligen har för betydelse: Emoji-hjärtan betydelse färger.


Info om emoji svart hjärta

Här kan du läsa mer om emojin 🖤. Emojin svart hjärta hör till de interna emojigrupperna Pride och HBTQ, Halloween, Sista april, Alla hjärtans dag, Black Lives Matter, Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin svart hjärta hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 298 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just svart hjärta finns det dock inte några varianter till.


Emoji svart hjärta på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Black heart
🇳🇴 Norska: Svart hjerte
🇩🇰 Danska: Sort hjerte
🇫🇮 Finska: Musta sydän


Kopiera och använd emoji 🖤

Om du vill kopiera emojin svart hjärta för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F5A4

HTML-kod:   🖤


Andra emojis i gruppen "symboler"