Emoji ☝ - Uppåtpekande handEmojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder ☝

Denna emoji föreställer en hand där pekfingret pekar uppåt, och där handflatan är synlig till skillnad från de andra pek-emojisarna. Används ofta för att representera "nummer ett" eller för att ställa en fråga.


Andra varianter av emoji "uppåtpekande hand"

Uppåtpekande hand är en typ av emoji som har hudfärgs varianter, här nedan hittar du samtliga varianter av emojin. Klicka på valfri hudfärgs emoji för att kopiera den till ditt urklipp, därefter kan du klistra in den var som helst.

☝🏻

Vad betyder ☝🏻

Emojin ☝🏻 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "uppåtpekande hand, ljus hudfärg" och representerar emojin uppåtpekande hand med ljus hudfärg.

☝🏼

Vad betyder ☝🏼

Emojin ☝🏼 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "uppåtpekande hand, beige hudfärg" och representerar emojin uppåtpekande hand med beige hudfärg.

☝🏽

Vad betyder ☝🏽

Emojin ☝🏽 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "uppåtpekande hand, ljusbrun hudfärg" och representerar emojin uppåtpekande hand med ljusbrun hudfärg.

☝🏾

Vad betyder ☝🏾

Emojin ☝🏾 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "uppåtpekande hand, mörkbrun hudfärg" och representerar emojin uppåtpekande hand med mörkbrun hudfärg.

☝🏿

Vad betyder ☝🏿

Emojin ☝🏿 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "uppåtpekande hand, mörk hudfärg" och representerar emojin uppåtpekande hand med mörk hudfärg.


Info om emoji uppåtpekande hand

Här kan du läsa mer om emojin ☝. Den huvudgrupp som emojin uppåtpekande hand hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just uppåtpekande hand finns det faktiskt flera varianter av, skrolla ned en bit på sidan för att se dem.


Emoji uppåtpekande hand på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Up pointing index
🇳🇴 Norska: Pekefinger som peker opp
🇩🇰 Danska: Pegefinger peger opad
🇫🇮 Finska: Ylös osoittava etusormi


Kopiera och använd emoji ☝

Om du vill kopiera emojin uppåtpekande hand för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   261D

HTML-kod:   ☝


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"