Emoji 👆 - Uppåtpekande handrygg

👆

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 👆

Denna emoji föreställer baksidan av en hand där pekfingret är utsträckt och pekar åt uppåt. Används ofta för att dra uppmärksamhet åt det håll fingret pekar.


Andra varianter av emoji "uppåtpekande handrygg"

Uppåtpekande handrygg är en typ av emoji som har hudfärgs varianter, här nedan hittar du samtliga varianter av emojin. Klicka på valfri hudfärgs emoji för att kopiera den till ditt urklipp, därefter kan du klistra in den var som helst.

👆🏻

Vad betyder 👆🏻

Emojin 👆🏻 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "uppåtpekande handrygg, ljus hudfärg" och representerar emojin uppåtpekande handrygg med ljus hudfärg.

👆🏼

Vad betyder 👆🏼

Emojin 👆🏼 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "uppåtpekande handrygg, beige hudfärg" och representerar emojin uppåtpekande handrygg med beige hudfärg.

👆🏽

Vad betyder 👆🏽

Emojin 👆🏽 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "uppåtpekande handrygg, ljusbrun hudfärg" och representerar emojin uppåtpekande handrygg med ljusbrun hudfärg.

👆🏾

Vad betyder 👆🏾

Emojin 👆🏾 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "uppåtpekande handrygg, mörkbrun hudfärg" och representerar emojin uppåtpekande handrygg med mörkbrun hudfärg.

👆🏿

Vad betyder 👆🏿

Emojin 👆🏿 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "uppåtpekande handrygg, mörk hudfärg" och representerar emojin uppåtpekande handrygg med mörk hudfärg.


Info om emoji uppåtpekande handrygg

Här kan du läsa mer om emojin 👆. Den huvudgrupp som emojin uppåtpekande handrygg hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just uppåtpekande handrygg finns det faktiskt flera varianter av, skrolla ned en bit på sidan för att se dem.


Emoji uppåtpekande handrygg på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Up pointing backhand index
🇳🇴 Norska: Hånd med pekefinger som peker opp
🇩🇰 Danska: Håndryg med pegefinger opad
🇫🇮 Finska: Ylös osoittava etusormi selkäpuolelta


Kopiera och använd emoji 👆

Om du vill kopiera emojin uppåtpekande handrygg för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F446

HTML-kod:   👆


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"