Emoji.se/Emoji-betydelser/Olika färger på emoji-hjärtan

Vad betyder olika emoji-hjärtan och dess färger?

Vad betyder ❤️?

Detta är den klassiska kärleks-emojin, som används för att uttrycka kärlek eller att man älskar någon eller någonting. Den representerar passion och en djup koppling till någonting, men även romans, vänskap och villkorslös kärlek.

På Snapchat representerar det röda hjärtat att två personer har varit #1 BFs (bästa vänner) på Snapchat under två veckor på raken.

På WhatsApp representerar det röda hjärtat oändlig passion, att någon är väldigt hjälpfull eller kan vara kär.

Vad betyder 💚?

Det gröna hjärtat är även känt som det avundsjuka hjärtat, och förknippas ofta med avundsjuka och svartsjuka. Men, beroende på sammanhang kan det även ha en annan betydelse, nämligen miljö, växter, natur, vegetarianer och veganer. Två av de stora partierna i Sverige, Miljöpartiet och Centerpartiet, använder ofta den gröna emojin när de kommunicerar utåt, med just miljö-aspekten i åtanke.

På WhatsApp representerar det gröna hjärtat en förhoppning om försoning och vänskap, "tycker du fortfarande om mig?".

Vad betyder 💜?

Det lila hjärtat kan i vissa avseenden sägas symbolisera en ödmjuk eller medlidande kärlek, men kan även användas för att uttrycka kärlek för glamour, lyx, pengar, o.s.v.

På WhatsApp representerar det lila hjärtat sexualitet, och kan mena att den du chattar med kanske vill prata om någonting annat.

Vad betyder 💛?

Det gula hjärtat sägs representera vänskap och glädje, används ofta för att symbolisera ungdom och styrka, solsken, sommar och vår. Kan även användas för att representera en slags nystart och renhet.

På Snapchat representerar det gula hjärtat att två personer är "#1 bästa vänner", då de båda har skickat flest snaps till varandra.

På WhatsApp representerar det gula hjärtat att någon är glad och optimistisk.

Vad betyder 💙?

Det blå hjärtat sägs symbolisera förtroende, fred, harmoni och lojalitet, men kan även representera en väldigt djup attraktion.

På WhatsApp representerar det blå hjärtat en djup vänskap och lojalitet mellan två personer.

Vad betyder 🖤?

Det svarta hjärtat sägs symbolisera sorg, sjukdom och dödlighet. Kan även användas som en motpol till det klassiska röda hjärtat och dess betydelse. Ibland används även det svarta hjärtat för att representera svart eller mörk humor.

Länkar till alla Hjärt-emojis