Denna sida innehåller annonslänkar till Partykungen, Bluebox och Buttericks
 

Emojis till Jom kippur 2024

Här hittar du emojis förknippade med den judiska högtiden jom kippur. Jom kippur 2024 börjar på kvällen fredagen den 11 oktober och slutar på kvällen lördagen den 12 oktober. Vi har sammanställt en lång lista med enskilda emojis kopplade till jom kippur, som du inte får missa. Vi har även gjort det busenkelt att kopiera emojis, det är bara att klicka på antingen en emojikombination eller en emoji, så kommer den att hamna i ditt urklipp och det är sedan bara att klistra in var som helst!

Alla jom kippur-emojis

Här nedanför hittar du en stor uppsättning emojis som på ett eller annat sätt kan förknippas med jom kippur.

Klicka på en emoji för att kopiera den

🙇‍♀️
🙇‍♂️
👞
🕍
📖
🇮🇱

Jom kippur - försoningsdagen

Jom kippur är en högtid inom judendomen som av troende judar ses som den viktigaste och den allvarligaste. På engelska skrivs dagen som Yom Kippur, och den kallas ofta för försoningsdagen. Högtiden inträffar alltid tio dagar efter den judiska nyårsdagen, rosh hashana.

Försoningsdagen firas genom att fasta, samlas till gudstjänster och be böner. Med djupt allvar skall man tänka tillbaka på det år som har gått och sina eventuella misstag och fel, man ber alla människor om förlåtelse och lovar Gud att man skall försöka bli en bättre människa. Man tänder ofta även ljus för sina avlidna, och förväntas försona sig med sina ovänner innan jom kippur börjar.

Under fastan får man inte heller bada, dock får man tvätta av fingrarna och ögonen, man får inte heller sminka sig eller använda någon form av deodorant. Man får inte heller idka samlag, eller bära läderskor.