Emojis till fars dag 2019

Här hittar du emojis till fars dag, du kan se hela listan här nedanför och varje emoji är klickbar och leder till en informationssida om just den emojin. Missa inte vår sammanställning av emojikombinationer till fars dag.

Kombinationer av emojis till fars dag

Här nedan har vi sammanställt färdiga kombinationer av emojis som är tänkta att representera detaljer eller företeelser associerade med fars dag. Du kan enkelt kopiera en hel emoji-kombination genom att klicka på den, emojierna hamnar då direkt i ditt clipboard och du kan klistra in dem var som helst.

Grattis på fars dag


Klicka på knappen för att kopiera emojierna
Emojierna är kopierade och redo att klistras in!

Världens bästa pappa


Klicka på knappen för att kopiera emojierna
Emojierna är kopierade och redo att klistras in!

Älskar dig pappa


Klicka på knappen för att kopiera emojierna
Emojierna är kopierade och redo att klistras in!

Fars dag - alla pappors högtidsdag

Alla pappors högtidsdag, fars dag, är en sekulär högtid som varje år tillägnas dem som välsignats med faderskap. Dagen kan firas på många olika sätt men det allra vanligaste är att barn köper någon form av present till sina pappor.

Instiftare till högtiden var en kvinna vid namn Sonora Smart Dodd. Hon föddes i Spokane, Washington och ville uppmärksamma sin far lite extra då han ensam tagit hand om henne och hennes syskon på sin farm sedan barnens mor avlidit. Första gången hon firade sin far var under 1910-talet och det skulle inte dröja särskilt länge innan initiativet väckte uppmärksamhet på nationell nivå.

År 1924 uppmärksammades Sonoras högtidsdag i gillande ordalag av Calvin Coolidge som var president i USA vid tidpunkten. Det är väl inte särskilt förvånande att ett hjärtligt initiativ som fars dag och med en såpass sympatisk historia i bakgrunden skulle få allt större spridning under decennierna som följde, men det skulle ändå dröja till år 1966 innan högtiden gjordes officiell av president Lyndon Johnson. Han instiftade att dagen därefter skulle firas på söndagen den andra helgen i juni varje år.

Fars dag firas idag på olika datum i länder runtom hela världen. I Sverige infaller högtiden varje år på novembers andra söndag. Fars dag har sin motsvarighet i mors dag som infaller sista söndagen i maj.