Denna sida innehåller annonslänkar till Partykungen, Bluebox och Buttericks
 

Emojis till fars dag 2023

Här hittar du emojis förknippade med fars dag. Dels har vi sammanställt en lång lista med enskilda emojis kopplade till fars dag, samt även en uppsättning med emojikombinationer som kan användas för att uttrycka mer detaljerade företeelser. Vi har även gjort det busenkelt att kopiera emojis, det är bara att klicka på antingen en emojikombination eller en emoji, så kommer den att hamna i ditt urklipp och det är sedan bara att klistra in var som helst!

Kombinationer av emojis till fars dag

Här nedan har vi sammanställt färdiga kombinationer av emojis som är tänkta att representera detaljer eller företeelser associerade med fars dag.

Klicka på en emojikombination för att kopiera den

Grattis på fars dag


Klicka på knappen för att kopiera emojierna
Emojierna är kopierade och redo att klistras in!

Världens bästa pappa


Klicka på knappen för att kopiera emojierna
Emojierna är kopierade och redo att klistras in!

Älskar dig pappa


Klicka på knappen för att kopiera emojierna
Emojierna är kopierade och redo att klistras in!

Alla fars dag-emojis

Här nedanför hittar du en stor uppsättning emojis som på ett eller annat sätt kan förknippas med fars dag.

Klicka på en emoji för att kopiera den

👶
👧
🧒
👦
👨
👴
🤴
👼
👨‍👩‍👦
👨‍👩‍👧
👨‍👩‍👧‍👦
👨‍👩‍👦‍👦
👨‍👩‍👧‍👧
👨‍👨‍👦
👨‍👨‍👧
👨‍👨‍👧‍👦
👨‍👨‍👦‍👦
👨‍👨‍👧‍👧
👨‍👦
👨‍👧
👨‍👧‍👦
👨‍👦‍👦
👨‍👧‍👧
👔
💐
🌷
🌹
🌺
🚹

Fars dag - alla pappors högtidsdag

Alla pappors högtidsdag, fars dag, är en sekulär högtid som varje år tillägnas dem som välsignats med faderskap. Dagen kan firas på många olika sätt men det allra vanligaste är att barn köper någon form av present till sina pappor.

Instiftare till högtiden var en kvinna vid namn Sonora Smart Dodd. Hon föddes i Spokane, Washington och ville uppmärksamma sin far lite extra då han ensam tagit hand om henne och hennes syskon på sin farm sedan barnens mor avlidit. Första gången hon firade sin far var under 1910-talet och det skulle inte dröja särskilt länge innan initiativet väckte uppmärksamhet på nationell nivå.

År 1924 uppmärksammades Sonoras högtidsdag i gillande ordalag av Calvin Coolidge som var president i USA vid tidpunkten. Det är väl inte särskilt förvånande att ett hjärtligt initiativ som fars dag och med en såpass sympatisk historia i bakgrunden skulle få allt större spridning under decennierna som följde, men det skulle ändå dröja till år 1966 innan högtiden gjordes officiell av president Lyndon Johnson. Han instiftade att dagen därefter skulle firas på söndagen den andra helgen i juni varje år.

Fars dag firas idag på olika datum i länder runtom hela världen. I Sverige infaller högtiden varje år på novembers andra söndag. Fars dag har sin motsvarighet i mors dag som infaller sista söndagen i maj.