Emoji.se/Vad betyder?/Japanska tecken

Vad betyder alla japanska tecken-emojis?

Har du någon gång funderat på vad alla de där japanska tecken-emojisarna betyder egentligen, de där olika cirklarna och fyrkanterna med en massa streck i? Eller den vita blomman? Här nedan förklarar vi vad varenda en av dem innebär!

Vad betyder 🉑

Japansk skylt som betyder godtagbart

Denna emoji betyder "godtagbart" och innehåller det japanska kanji-tecknet för "acceptabelt", används i den kontext där man vill uttrycka att någonting är "acceptabelt". Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🉑 Japansk skylt som betyder godtagbart


Vad betyder 🈶

Japansk skylt som betyder inte gratis

Denna emoji betyder "inte gratis" och innehåller det japanska kanji-tecknet för "att ha" eller "äga". Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🈶 Japansk skylt som betyder inte gratis


Vad betyder 🈚

Japansk skylt som betyder gratis

Denna emoji betyder "gratis" och innehåller det japanska kanji-tecknet för "att sakna" eller "att inte ha" -någonting. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🈚 Japansk skylt som betyder gratis


Vad betyder 🈸

Japansk skylt som betyder användning

Denna emoji betyder "användning" och innehåller det japanska kanji-tecknet för "förfrågan". En alternativ betydelse av emojin är "apa", från den kinesiska zodiaken. Tecknet används vanligtvis i Japan för att märka ut ett ansökningsformulär eller kontaktinformation för eventuella förfrågningar. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🈸 Japansk skylt som betyder användning


Vad betyder 🈺

Japansk skylt som betyder öppet

Denna emoji betyder "öppet" och innehåller det japanska kanji-tecknet för "arbete". I Japan används tecknet i samband med japanska kanji-tecknet en affärs öppettider för att berätta när affären är öppen för kunder. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🈺 Japansk skylt som betyder öppet


Vad betyder 🈷️

Japansk skylt som betyder månad

Denna emoji betyder "månad" och innehåller det japanska kanji-tecknet för "måne" eller "månad". Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🈷️ Japansk skylt som betyder månad


Vad betyder 💮

Vit blomma

Denna emoji föreställer en vit blomma utsmyckad med en röd ram. Den innehåller (på de flesta enheter) en japansk text som lite grovt översatt betyder "mycket bra gjort" och används ofta av lärare genom en stämpel som de använder för att stämpla elevers arbeten eller uppsatser som de anser vara utmärkt genomförda. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 💮 Vit blomma


Vad betyder 🉐

Japansk skylt som betyder fynd

Denna emoji betyder "fynd" och används i Japan i samband med att någonting är ett fynd i form av att det är en "bra affär" eller ett "bra köp". Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🉐 Japansk skylt som betyder fynd


Vad betyder ㊙️

Japansk skylt som betyder hemligt

Denna emoji betyder "hemlig" och innehåller även det japanska kanji-tecknet för just "hemlig". Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji ㊙️ Japansk skylt som betyder hemligt


Vad betyder ㊗️

Japansk skylt som betyder grattis

Denna emoji betyder "grattis" och innehåller det japanska kanji-tecknet för "grattis" eller "ber för lycka". Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji ㊗️ Japansk skylt som betyder grattis


Vad betyder 🈴

Japansk skylt som betyder godkänt (betyg)

Denna emoji betyder "godkänt betyg" och innehåller det japanska kanji-tecknet för "överenskommelse", i form av att någonting slås samman. Används i samband med betyg för att notera att betyget är godkänt. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🈴 Japansk skylt som betyder godkänt (betyg)


Vad betyder 🈵

Japansk skylt som betyder fullt, inga lediga rum

Denna emoji betyder "fullt, inga lediga rum" och innehåller det japanska kanji-tecknet för "fullt" i bemärkelsen att någonting är fyllt till sin maximala kapacitet - till exempel ett hotell eller en besintank. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🈵 Japansk skylt som betyder fullt, inga lediga rum


Vad betyder 🈹

Japansk skylt som betyder rabatt

Denna emoji betyder "rabatt" och innehåller det japanska kanji-tecknet för "klippt" eller "delat". Används i Japan för att indikera att någonting är på rea eller till rabatterat pris. Om du vill hitta rabattkoder här i Sverige kan vi rekommendera denna sida med giltiga och fungerande rabattkoder. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🈹 Japansk skylt som betyder rabatt


Vad betyder 🈲

Japansk skylt som betyder förbjudet

Denna emoji betyder "förbjudet" och innehåller även det japanska kanji-tecknet för "förbjudet". Används framför allt för att indikera att någonting inte är tillåtet. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🈲 Japansk skylt som betyder förbjudet


Vad betyder 🈯

Japansk skylt som betyder reserverat

Denna emoji betyder "reserverat" och innehåller det japanska tecknet för "finger" eller "tå" som skall peka eller indikera på en särskild riktning. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🈯 Japansk skylt som betyder reserverat


Vad betyder 🈳

Japansk skylt som betyder lediga rum

Denna emoji betyder "lediga rum" och innehåller det japanska kanji-tecknet för "tom" eller "ledig". Används ofta i sammanhang där man vill förmedla att det finns plats, som till exempel att det finns lediga hotellrum eller att det finns ofyllda parkeringsplatser. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🈳 Japansk skylt som betyder lediga rum


Vad betyder 🈂️

Japansk skylt som betyder service

Denna emoji betyder "service" eller "serveringsavgift" och innehåller det japanska katakana-tecknet "sa". Katakana-tecken är egentligen bara stavelser och har (oftast) inte någon egen betydelse, såsom kanji-tecknen, men i detta kontext betyder denna skylt att "huset bjuder" på någonting, till exempel en välkomstdrink eller liknande. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🈂️ Japansk skylt som betyder service


Vad betyder 🈁

Japansk skylt som betyder här

Denna emoji betyder "här" och innehåller de japanska katakana-tecknen som tillsammans bildar frasen "koko", vilket förenklat betyder "här" (nära den som säger frasen). Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🈁 Japansk skylt som betyder här