Denna sida innehåller annonslänkar till Partykungen, Bluebox och Buttericks
 
Emoji.se/Särskilda dagar/Internationella mansdagen

Emojis till internationella mansdagen 2024

Här hittar du emojis förknippade med internationella mansdagen. Dels har vi sammanställt en lång lista med enskilda emojis kopplade till internationella mansdagen, samt även en uppsättning med emojikombinationer som kan användas för att uttrycka mer detaljerade företeelser. Vi har även gjort det busenkelt att kopiera emojis, det är bara att klicka på antingen en emojikombination eller en emoji, så kommer den att hamna i ditt urklipp och det är sedan bara att klistra in var som helst!

Kombinationer av emojis till internationella mansdagen

Här nedan har vi sammanställt färdiga kombinationer av emojis som är tänkta att representera detaljer eller företeelser associerade med internationella mansdagen.

Klicka på en emojikombination för att kopiera den

Fira dagen!


Klicka på knappen för att kopiera emojierna
Emojierna är kopierade och redo att klistras in!

Jämställdhet mellan könen


Klicka på knappen för att kopiera emojierna
Emojierna är kopierade och redo att klistras in!

För män i alla åldrar


Klicka på knappen för att kopiera emojierna
Emojierna är kopierade och redo att klistras in!

Alla internationella mansdagen-emojis

Här nedanför hittar du en stor uppsättning emojis som på ett eller annat sätt kan förknippas med internationella mansdagen.

Klicka på en emoji för att kopiera den

👨
👴
👨‍🌾
👨‍🍳
👨‍🎓
👨‍🏫
👨‍💻
👨‍🔧
👨‍🔬
👨‍🎨
👨‍🚒
👨‍✈️
👨‍🚀
👨‍⚖️
💐
🌹
🚹

Om den Internationella mansdagen

Sedan 1999 firas den Internationella mansdagen den 19:e november varje år. Tanken är bland annat att man den dagen ska belysa manliga förebilder, ge uppmärksamhet till mäns positiva bidrag till samhället, visa på diskriminering av män, förbättra relationen mellan könen, främja jämställdhet och rikta intresse mot hälsan hos män i alla åldrar. Man kan se dagen som en motsvarighet till internationella kvinnodagen, som firas årligen den 8:e mars. Mansdagen är ännu inte en erkänd FN-dag medan kvinnodagen är det. Den 19:e november är däremot erkänd av FN som den internationella toalettdagen.

I början av 1990-talet tog små organisationer de första initiativen till att fira en mansdag i USA, Australien och Malta, då i februari. I de två förstnämnda länderna firade man några år innan intresset dog ut. I Malta fortsatte man uppmärksamma dagen varje år i februari innan man 1999 ändrade datum för att anpassa sig till resten av världen. Det var på initiativ av en universitetsprofessor i Trinidad och Tobago som datumet för firandet sattes till den 19:e november, som var hans fars födelsedag.

Dagen firas inte officiellt i Sverige ännu. I grannländerna Norge och Danmark uppmärksammas den dock, liksom i fler än 60 länder världen över. Hur mycket fokus och intresse dagen får i varje land varierar.