Emoji ⚣ - Dubbel manssymbol (gay-/homosymbol)Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder ⚣

Denna emoji föreställer två manssymboler som har flätats samman till en symbol, och är tänkt att symbolisera manlig homosexualitet.


Statistik för emoji ⚣

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin ⚣ ("dubbel manssymbol (gay-/homosymbol)"), ligger på plats 828 av alla 1898 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin ⚣ är juli, senast hade den ungefär 50 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är oktober. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji ⚣.


Info om emoji dubbel manssymbol (gay-/homosymbol)

Här kan du läsa mer om emojin ⚣. Emojin dubbel manssymbol (gay-/homosymbol) hör till de interna emojigrupperna Pride och HBTQ, Fars dag, Internationella mansdagen.  Den huvudgrupp som emojin dubbel manssymbol (gay-/homosymbol) hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1897 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just dubbel manssymbol (gay-/homosymbol) finns det dock inte några varianter till.


Emoji dubbel manssymbol (gay-/homosymbol) på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Doubled male sign (gay symbol)
🇳🇴 Norska: Dobbelt mannlige tegn (homofil symbol)
🇩🇰 Danska: Dobbelt mandlige tegn (homoseksuelt symbol)
🇫🇮 Finska: Kaksinkertainen miesten symboli (homo-symboli)


Kopiera och använd emoji ⚣

Om du vill kopiera emojin dubbel manssymbol (gay-/homosymbol) för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   26A3

HTML-kod:   ⚣


Andra emojis i gruppen "symboler"