Emoji حلال - Halal

حلال

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder حلال

Denna emoji, som egentligen inte är en emoji utan ett Unicode-tecken, betyder "halal" och refererar till någonting som är tillåtet eller lagligt enligt den islamiska sharia-lagen. Används framför allt när det handlar om mat och dryck.


Statistik för emoji حلال

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin حلال ("halal"), ligger på plats 616 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin حلال är mars, senast hade den ungefär 70 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är oktober. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji حلال.


Info om emoji halal

Här kan du läsa mer om emojin حلال. Emojin halal hör till den interna emojigruppen Ramadan, Eid al-fitr.  Den huvudgrupp som emojin halal hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just halal finns det dock inte några varianter till.


Emoji halal på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Halal
🇳🇴 Norska: Halal
🇩🇰 Danska: Halal
🇫🇮 Finska: Halal


Kopiera och använd emoji حلال

Om du vill kopiera emojin halal för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   62D 644 627 644

HTML-kod:   حلال


Andra emojis i gruppen "symboler"