Vad betyder alla handemojis?

Har du någon gång funderat på vad alla de där handemojisarna betyder egentligen, de där händerna som spretar åt olika håll eller de där fingrarna som pekar upp och ned och åt alla möjliga sidor? Här nedan förklarar vi vad varenda en av dem innebär!

Vad betyder 🫶

Handhjärta

Denna emoji föreställer två händer som i profil gemensamt formar ett hjärta. Detta har under de senaste åren blivit en mycket vanlig handgest som används för att uttrycka kärlek och stöd, ofta till någon eller några som genomlider någonting jobbigt. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🫶 Handhjärta


Vad betyder 🤲

Handflator tillsammans vända uppåt

Denna emoji föreställer två händer intill varandra, med öppnade med handflator som pekar uppåt och är något skålformade. Denna emoji används ofta av följare av religionen Islam för att uttrycka att de ber, men kan även användas för att uttrycka tiggeri efter pengar. Inom det amerikanska teckenspråket kan emojin även användas för att representera en öppen bok. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤲 Handflator tillsammans vända uppåt


Vad betyder 👐

Öppna händer

Denna emoji föreställer två öppna händer med tummarna intill varandra och övriga fingrar pekande åt nästan motsatt håll. Används ofta för att representera "jazz hands", men ibland även för att ge uttryck för öppenhet och att kramas. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 👐 Öppna händer


Vad betyder 🙌

Händer som sträcks upp i jubel

Denna emoji föreställer två händer som sträcks upp i luften på ett sätt som skall antyda att man firar någon särskild händelse, att man jublar, eller att det försigår annan festivitet på ett väldigt glädjande sätt. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🙌 Händer som sträcks upp i jubel


Vad betyder 👏

Klappande händer

Denna emoji föreställer två händer som klappar händer, eller applåderar. Används ofta för att ge uttryck för sitt gillande över någonting på ett lite mer "allvarligt" sätt, t.ex. om man håller med någon som ger uttryck för en åsikt (ofta politisk sådan) och vill visa sitt gillande på ett "vuxet" sätt. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 👏 Klappande händer


Vad betyder 🤝

Skaka händer

Denna emoji föreställer två händer som skakar händer, eller som hälsar på varandra. Används ofta för att uttrycka just hälsning mellan t.ex. vänner eller affärspartners. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤝 Skaka händer


Vad betyder 👍

Tummen upp-tecken

Denna emoji är en av de klassiska emojierna som i princip alla känner till eller till och med använder, den finns faktiskt till och med som en standardknapp i Facebook Messenger. Emojien föreställer en tumme som ger den universella Tummen upp-tecknet för att indikera sitt godkännande eller att allt är okej. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 👍 Tummen upp-tecken


Vad betyder 👎

Tummen ned-tecken

Denna emoji föreställer det välkända "tummen ned". Det vill säga den handgest som man gör när man vill uttrycka att man inte alls gillar någonting eller inte alls håller med om det som har, händer eller skall hända. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 👎 Tummen ned-tecken


Vad betyder 👊

Knuten näve

Denna emoji föreställer en inkommande knytnäve, där handen nästan är i läge att slå en annan person. Emojin används dock för det mesta för att uttrycka att man fist-bumpar med en annan person, snarare än att man slår den. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 👊 Knuten näve


Vad betyder ✊

Höjd knytnäve

Denna emoji föreställer en knuten näve som sträcks upp i luften, används ofta som emojivarianten av det som kallas "fist pump". Denna emoji har också blivit vanlig att användas som en symbol för motståndsrörelser eller civil olydnad. Kan ibland även användas för att representera "noll". Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji ✊ Höjd knytnäve


Vad betyder 🫷

Hand som knuffar åt vänster

Denna emoji föreställer en hand med handflatan riktad åt vänster, som att den knuffar på någonting åt det hållet. Den kan även användas för att symbolisera ”stopp”, samt ibland även i kombination med handflatan riktad mot höger för att representera en ”high five”. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🫷 Hand som knuffar åt vänster


Vad betyder 🫸

Hand som knuffar åt höger

Denna emoji föreställer en hand med handflatan riktad åt höger, som att den knuffar på någonting åt det hållet. Den kan även användas för att symbolisera ”stopp”, samt ibland även i kombination med handflatan riktad mot vänster för att representera en ”high five”. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🫸 Hand som knuffar åt höger


Vad betyder 🫱

Hand vänd åt höger

Denna emoji föreställer en hand som pekar åt höger med hela handen. Emojin skapades ursprungligen som en komplement emoji för att kunna generera emojin som skakar händer med olika hudfärger. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🫱 Hand vänd åt höger


Vad betyder 🫲

Hand vänd åt vänster

Denna emoji föreställer en hand som pekar åt vänster med hela handen. Emojin skapades ursprungligen som en komplement emoji för att kunna generera emojin som skakar händer med olika hudfärger. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🫲 Hand vänd åt vänster


Vad betyder 🫳

Hand med handflatan nedåt

Denna emoji föreställer en hand i profil, där handflatan är riktad nedåt. Emojin kan användas för att representera handlingen att tappa någonting, eller sträcka sig efter något. Den kan också användas i en del kulturspecifika sammanhang, samt även vid uppsägning, förhandling eller som en vinkande gest. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🫳 Hand med handflatan nedåt


Vad betyder 🫴

Hand med handflatan uppåt

Denna emoji föreställer en hand i profil, där handflatan är riktad uppåt. Den används ofta för att representera att man lyfter någonting, eller att man erbjuder någon någonting. Men kan även användas för att representera uttryck för att man inte har kunskap om någonting. Ibland används den även för att representera det att kräva någonting. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🫴 Hand med handflatan uppåt


Vad betyder 🤛

Knytnäve åt vänster

Denna emoji föreställer en knuten näve som pekar åt vänster, används ofta tillsammans med emojin som föreställer en knuten näve som pekar åt höger för att symbolisera en fullständig fist-bump. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤛 Knytnäve åt vänster


Vad betyder 🤜

Knytnäve åt höger

Denna emoji föreställer en knuten näve som pekar åt höger, används ofta tillsammans med emojin som föreställer en knuten näve som pekar åt vänster för att symbolisera en fullständig fist-bump. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤜 Knytnäve åt höger


Vad betyder 🤞

Korsade fingrar

Denna emoji föreställer korsade fingrar, där det är pekfingret och långfingret som har korsats. Används framför som en gest för att försöka frambringa tur, eller för att visa sin förhoppning om att någonting skall lyckas. Men kan ibland även användas när man lovar någonting som man vet att man inte kommer att kunna hålla. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤞 Korsade fingrar


Vad betyder ✌

Hand med V-tecken

Denna emoji föreställer det klassiska peace-tecknet, där pekfingret och långfingret sträcks ut åt separata håll och formar det välkända V-tecknet - som traditionellt sett betyder "Victory". Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji ✌ Hand med V-tecken


Vad betyder 🤟

Älskar dig-gest

Denna emoji blandas ofta ihop med Corna-handen, eller rock on som den brukar kallas: 🤘. Men den som är uppmärksam kan nog se att denna emoji-hand även har en utsträckt tumme - och då blir betydelsen direkt någonting helt annat. Faktum är att denna emoji faktiskt är tecknet för -Jag älskar dig- på amerikanskt teckenspråk. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤟 Älskar dig-gest


Vad betyder 🤘

Corna-hand (rock on)

Denna emoji föreställer ett av de allra kändaste handtecknen, Corna, eller på engelska: Sign of the Horns. I gammal bemärkelse användes den ofta i medelhavsländerna där man menade att Corna-gesten skulle skydda mot onda ögat. Numer (sedan 1970-talet-ish) används Corna-handen dock oftast av hårdrockare eller sådana som lyssnar på heavy metal, framför allt under konserter. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤘 Corna-hand (rock on)


Vad betyder 👌

OK-handtecken

Denna emoji föreställer en hand där spetsen av pekfingret och tummen rör vid varandra och formar en öppen cirkel, används över hela världen för att ge uttryck för t.ex. "jag mår bra" eller "det är bra". Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 👌 OK-handtecken


Vad betyder 🤌

Ihopklämda fingrar

En emoji som föreställer en handgest där alla fingrarna hålls ihopknipna med tummen, med handen i en vertikal position. Gesten är tänkt att föreställa den italienska handgesten ma che cuio. I Italien används handgesten används ofta för att uttrycka frustration eller att man inte håller med om någonting, som ungefär "Vad är det du säger?" eller "Vad vill du?". Handgesten förekommer dock även i andra kulturer, t.ex. i den israeliska kulturen där den betyder ungefär ta det lugnt eller ha tålamod. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤌 Ihopklämda fingrar


Vad betyder 🫰

Hand med korsat pekfinger och tumme

Denna emoji föreställer en hand där pekfingret och tummen är korsade, medan övriga fingrar är ihopslagna som en knuten näve. Emojin används huvudsakligen för att representera pengar, lyx och dyra saker. Men den kan även användas för att representera att knäppa med fingrarna. En annan intressant aspekt är att detta uttryck med handen även har populariserats under 2010 talet i Sydkorea, där K-pop stjärnor använder detta för att uttrycka kärlek. Finger kombinationen kallas där för fingerhjärta. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🫰 Hand med korsat pekfinger och tumme


Vad betyder 🤏

Nypande hand

Denna emoji föreställer en hand där tummen och pekfingret på ett sätt nyper mot varandra, men inte nuddar varandra. Är tänkt att ge uttryck för "ungefär", alltså för att kunna uttrycka att någonting är ungefär någonting eller väldigt lite. Jämför med uttrycket "mellan tummen och pekfingret". Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤏 Nypande hand


Vad betyder 👈

Vänsterpekande handrygg

Denna emoji föreställer baksidan av en hand där pekfingret är utsträckt och pekar åt vänster. Används ofta för att dra uppmärksamhet åt det håll fingret pekar. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 👈 Vänsterpekande handrygg


Vad betyder 👉

Högerpekande handrygg

Denna emoji föreställer baksidan av en hand där pekfingret är utsträckt och pekar åt höger. Används ofta för att dra uppmärksamhet åt det håll fingret pekar. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 👉 Högerpekande handrygg


Vad betyder 👆

Uppåtpekande handrygg

Denna emoji föreställer baksidan av en hand där pekfingret är utsträckt och pekar åt uppåt. Används ofta för att dra uppmärksamhet åt det håll fingret pekar. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 👆 Uppåtpekande handrygg


Vad betyder 👇

Nedåtpekande handrygg

Denna emoji föreställer baksidan av en hand där pekfingret är utsträckt och pekar åt nedåt. Används ofta för att dra uppmärksamhet åt det håll fingret pekar. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 👇 Nedåtpekande handrygg


Vad betyder ☝

Uppåtpekande hand

Denna emoji föreställer en hand där pekfingret pekar uppåt, och där handflatan är synlig till skillnad från de andra pek-emojisarna. Används ofta för att representera "nummer ett" eller för att ställa en fråga. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji ☝ Uppåtpekande hand


Vad betyder ✋

Uppräckt hand

Denna emoji föreställer en uppsträckt och öppen handflata med fingrarna pekande uppåt, som även visar handflatan för åskådaren. Används ibland för att indikera "stopp", men även för att representera en high-five. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji ✋ Uppräckt hand


Vad betyder 🤚

Upphöjd handrygg

Denna emoji föreställer en uppsträckt och öppen hand med fingrarna rakt uppåt, och med handryggen mot åskådaren. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤚 Upphöjd handrygg


Vad betyder 🖐

Höjd hand med utspretade fingrar

Denna emoji föreställer en uppsträckt och öppen hand med spretande fingrar, med handflatan mot åskådaren. Används framför allt för att uttrycka siffran fem, men kan ibland även användas för att representera hej eller hejdå. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🖐 Höjd hand med utspretade fingrar


Vad betyder 🖖

Vulcan-hälsning

Denna emoji föreställer en hand som är öppnad och har separerade ring- och långfingrar vilket formar ett slags V, används framför allt för att representera Vulcan-hälsningen. Vulcan-hälsningen är en klassisk hälsning/handgest som är tätt förknippad med Star Trek-ikonen Spock. Hälsningen är en gest som i Star Trek-universat används av rasen vulcan, och kan även användas som avskedsgest. Ofta kombineras gesten med uttrycket "live long and prosper". Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🖖 Vulcan-hälsning


Vad betyder 👋

Vinkande hand

Denna emoji föreställer en öppen hand som är tänkt att vinka, och tanken är att den skall symbolisera hej eller hejdå. Kan även ha en uns av passiv aggressivitet bakom sig, ungefär som att man inte längre är vän med den man vinkar hejdå till. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 👋 Vinkande hand


Vad betyder 🤙

Ring mig-hand (hang loose, shaka)

Även om emojin heter "Ring mig-hand" så har den i de flesta sammanhang en helt annan betydelse än sitt namn, då den har en stark koppling till surf-kulturen i allmänhet och Hawaii i synnerhet. Tecknet där man sträcker ut tummen och lillfingret växte fram som en hälsningsfras utifrån den hawaiianska kulturen under 1960-talet, som ett sätt att sprida "Aloha spirit". Tecknet heter shaka, men kallas vanligtvis även hang loose. Tecknet kallas ofta även Hang 10 i surfsammanhang. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤙 Ring mig-hand (hang loose, shaka)


Vad betyder 💪

Spänd bicep

Denna emoji föreställer en arm med knuten näve som spänner och visar sin biceps-muskel. Används ofta för att representera att man styrketränar, men kan även användas för att representera allmän styrka - inte bara fysisk sådan utan även mental styrka, att man t.ex. skall klara av den rådande svåra situationen. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 💪 Spänd bicep


Vad betyder 🖕

Baksida av hand med uppsträckt långfinger

Denna emoji föreställer en knuten hand med långfingret pekande rakt uppåt, och handryggen mot åskådaren. Den pekar helt enkelt finger, eller ger fulfingret som man säger. Används framför allt för att förolämpa andra människor. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🖕 Baksida av hand med uppsträckt långfinger


Vad betyder ✍

Skrivande hand

Denna emoji föreställer en högerhand som skriver med en penna, beroende på vilken enhet man använder emojin på är pennan antingen blå, svart eller röd. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji ✍ Skrivande hand


Vad betyder 🙏

Sammanpressade händer

Denna emoji föreställer två händer som är sammanpressade på ett bedjande sätt. Emojin används därför ofta för att ge uttryck för bön, men den huvudsakliga betydelsen kommer från den japanska kulturen där denna gest framför allt används för att uttrycka "tack" eller "snälla". Ibland ser man även att folk använder denna emoji för att representera en high-five. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🙏 Sammanpressade händer