Emoji 🤌 - Ihopklämda fingrar

🤌

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🤌

En emoji som föreställer en handgest där alla fingrarna hålls ihopknipna med tummen, med handen i en vertikal position. Gesten är tänkt att föreställa den italienska handgesten ma che cuio. I Italien används handgesten används ofta för att uttrycka frustration eller att man inte håller med om någonting, som ungefär "Vad är det du säger?" eller "Vad vill du?". Handgesten förekommer dock även i andra kulturer, t.ex. i den israeliska kulturen där den betyder ungefär ta det lugnt eller ha tålamod.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2020 som en del av Emoji 13.0.


Statistik för emoji 🤌

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🤌 ("ihopklämda fingrar"), ligger på plats 57 av alla 1898 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🤌 är augusti, senast hade den ungefär 440 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är februari. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🤌.


Andra varianter av emoji "ihopklämda fingrar"

Ihopklämda fingrar är en typ av emoji som har hudfärgs varianter, här nedan hittar du samtliga varianter av emojin. Klicka på valfri hudfärgs emoji för att kopiera den till ditt urklipp, därefter kan du klistra in den var som helst.

🤌🏻

Vad betyder 🤌🏻

Emojin 🤌🏻 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "ihopklämda fingrar, ljus hudfärg" och representerar emojin ihopklämda fingrar med ljus hudfärg.

🤌🏼

Vad betyder 🤌🏼

Emojin 🤌🏼 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "ihopklämda fingrar, beige hudfärg" och representerar emojin ihopklämda fingrar med beige hudfärg.

🤌🏽

Vad betyder 🤌🏽

Emojin 🤌🏽 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "ihopklämda fingrar, ljusbrun hudfärg" och representerar emojin ihopklämda fingrar med ljusbrun hudfärg.

🤌🏾

Vad betyder 🤌🏾

Emojin 🤌🏾 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "ihopklämda fingrar, mörkbrun hudfärg" och representerar emojin ihopklämda fingrar med mörkbrun hudfärg.

🤌🏿

Vad betyder 🤌🏿

Emojin 🤌🏿 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "ihopklämda fingrar, mörk hudfärg" och representerar emojin ihopklämda fingrar med mörk hudfärg.


Info om emoji ihopklämda fingrar

Här kan du läsa mer om emojin 🤌. Den huvudgrupp som emojin ihopklämda fingrar hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1897 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ihopklämda fingrar finns det faktiskt flera varianter av, skrolla ned en bit på sidan för att se dem.


Emoji ihopklämda fingrar på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Pinched Fingers
🇳🇴 Norska: Klemte fingre
🇩🇰 Danska: Klemte fingre
🇫🇮 Finska: Puristetut sormet


Kopiera och använd emoji 🤌

Om du vill kopiera emojin ihopklämda fingrar för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F90C

HTML-kod:   🤌


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"