Emoji 🥳 - Partyansikte

🥳

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🥳

Ett gult ansikte med leende ögon och ögonbryn som är försett med en partyhatt och en kalastuta, runt ansiktet yr konfetti i alla möjliga färger. Används framför allt för att uttrycka glädje vid t.ex. fester eller olika firanden som t.ex. födelsedagar, nyårsafton eller midsommar.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2018 som en del av Emoji 11.0.


Statistik för emoji 🥳

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🥳 ("partyansikte"), ligger på plats 86 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🥳 är september, senast hade den ungefär 380 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är oktober. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🥳.


Info om emoji partyansikte

Här kan du läsa mer om emojin 🥳. Emojin partyansikte hör till de interna emojigrupperna Födelsedag, Midsommar, Sista april.  Den huvudgrupp som emojin partyansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just partyansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji partyansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Partying Face
🇳🇴 Norska: Festansikt
🇩🇰 Danska: Ansigt i festhumør
🇫🇮 Finska: Juhlivat kasvot


Kopiera och använd emoji 🥳

Om du vill kopiera emojin partyansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F973

HTML-kod:   🥳


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"