Emoji 😔 - Avvaktande ansikte

😔

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😔

Ett gult ansikte med ledsna stängda ögon och böjda ögonbryn, med en stängd rak mun. Ger ett uttryck av att vara fundersam på ett ledsamt sätt, ser nästan ut att vara trött på livet och som att den funderar på när allt egentligen gick fel - varför blev det så här? Används ofta för att uttrycka just sådana känslor av hopplöshet.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Statistik för emoji 😔

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 😔 ("avvaktande ansikte"), ligger på plats 90 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 😔 är februari, senast hade den ungefär 370 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är oktober. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 😔.


Info om emoji avvaktande ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 😔. Den huvudgrupp som emojin avvaktande ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just avvaktande ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji avvaktande ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Pensive face
🇳🇴 Norska: Trist og tankefullt ansikt
🇩🇰 Danska: Trist, tænksomt ansigt
🇫🇮 Finska: Surullisen mietteliäät kasvot


Kopiera och använd emoji 😔

Om du vill kopiera emojin avvaktande ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F614

HTML-kod:   😔


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"