Emoji 😮 - Överraskat ansikte med öppen mun

😮

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😮

Ett gult ansikte med små öppna ögon och en öppen rund mun med ett nästan gapande utseende, ungefär som att den är överraskad eller chockad och säger "Wow!". Används ofta för att förmedla just den där överraskningskänslan, men ibland även för att förmedla ungefär "vad, på riktigt?".

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji överraskat ansikte med öppen mun

Här kan du läsa mer om emojin 😮. Emojin överraskat ansikte med öppen mun hör till den interna emojigruppen Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin överraskat ansikte med öppen mun hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 453 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just överraskat ansikte med öppen mun finns det dock inte några varianter till.


Emoji överraskat ansikte med öppen mun på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Face with open mouth
🇳🇴 Norska: Overrasket ansikt med åpen munn
🇩🇰 Danska: Forbavset ansigt
🇫🇮 Finska: Yllättyneet kasvot, suu avoimena


Kopiera och använd emoji 😮

Om du vill kopiera emojin överraskat ansikte med öppen mun för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F62E

HTML-kod:   😮


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"