Emoji Japansk demon

👹

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Info om emoji japansk demon

Här hittar du emojin japansk demon avbildad i stor storlek. Emojin japansk demon hör till den interna emojigruppen Halloween.  Den huvudgrupp som emojin japansk demon hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 356 liknande emojis. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just japansk demon finns det dock inte några varianter till.

Japansk demon emoji - betydelse och ursprung

Den figur som emojin föreställer kallas Namahage i japanska folksagor, enligt tradition klär folk ut sig till Namahage under nyår med syftet att försöka mota bort onda andar..

Emoji japansk demon på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin japansk demon heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Japanese ogre
🇳🇴 Norska: Uhyre
🇩🇰 Danska: Uhyre
🇫🇮 Finska: Hirviö

Kopiera och använd emoji japansk demon

Om du vill kopiera emojin japansk demon för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emoji japansk demon kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator. OBS! Denna funktion fungerar inte på smartphones och är därför dold, där kan du istället trycka med fingret mot emojin i några sekunder tills det kommer upp en dialogruta som frågar om du vill kopiera den, sedan kan du enkelt markera (om den inte redan blivit det automatiskt) och sedan kopiera emojin.

Hex- och HTML-kod för emoji japansk demon

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F479

HTML-kod:   👹

Andra emojis i gruppen "smileys och människor"