Emoji 👹 - Japansk demon

👹

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 👹

Ett groteskt illrött ansikte med stora ögon, mänsklig näsa och en stor leende mun med vita huggtänder. Är tänkt att föreställa en japansk demon (oni) och porträtteras genom en figur som kallas Namahage, som har sitt ursprung i japanska folksagor. Enligt tradition skall man klä ut sig till Namahage under nyår, med syftet att försöka mota bort onda andar och skydda sin familj.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji japansk demon

Här kan du läsa mer om emojin 👹. Emojin japansk demon hör till de interna emojigrupperna Halloween, Sista april.  Den huvudgrupp som emojin japansk demon hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just japansk demon finns det dock inte några varianter till.


Emoji japansk demon på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Japanese ogre
🇳🇴 Norska: Uhyre
🇩🇰 Danska: Uhyre
🇫🇮 Finska: Hirviö


Kopiera och använd emoji 👹

Om du vill kopiera emojin japansk demon för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F479

HTML-kod:   👹


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"