Emoji 👻 - Spöke

👻

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 👻

Denna emoji föreställer ett typiskt vitt tecknat spöke, nästan som Spöket Laban som vi känner så väl till här i Sverige. Spöket sticker ut tungan och sträcker ut armarna, och har ett öga som är större än det andra (på vissa enheter). Man får intrycket av att spöket säger "BU!" på ett vänligt sätt. Används ofta för att förmedla att någonting är roligt eller lustigt, samt är väldigt vanlig att den används runt Halloween.


Info om emoji spöke

Här kan du läsa mer om emojin 👻. Emojin spöke hör till de interna emojigrupperna Halloween, Sista april.  Den huvudgrupp som emojin spöke hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just spöke finns det dock inte några varianter till.


Emoji spöke på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Ghost
🇳🇴 Norska: Spøkelse
🇩🇰 Danska: Spøgelse
🇫🇮 Finska: Haamu


Kopiera och använd emoji 👻

Om du vill kopiera emojin spöke för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F47B

HTML-kod:   👻


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"