Emoji 😁 - Flinande ansikte med leende ögon

😁

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😁

Denna emoji föreställer ett flinande ansikte med leende ögon, som visar tänderna - nästan som att den säger "Cheese!" åt någon som tar ett foto med en kamera. Vad emojin förmedlar kan vara lite olika beroende på sammanhang, men ofta handlar det om värme, stolthet eller att man är allmänt road.


Statistik för emoji 😁

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 😁 ("flinande ansikte med leende ögon"), ligger på plats 37 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 😁 är mars, senast hade den ungefär 920 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är april. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 😁.


Info om emoji flinande ansikte med leende ögon

Här kan du läsa mer om emojin 😁. Den huvudgrupp som emojin flinande ansikte med leende ögon hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just flinande ansikte med leende ögon finns det dock inte några varianter till.


Emoji flinande ansikte med leende ögon på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Grinning face with smiling eyes
🇳🇴 Norska: Glisende ansikt med smilende øyne
🇩🇰 Danska: Grinende ansigt med smilende øjne
🇫🇮 Finska: Virnistävät kasvot ja hymyilevät silmät


Kopiera och använd emoji 😁

Om du vill kopiera emojin flinande ansikte med leende ögon för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F601

HTML-kod:   😁


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"