Emoji 😢 - Gråtande ansikte

😢

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😢

Ett gult ansikte med böjda ögonbryn, ledsna ögon och en liten ledset uttryck i munnen, med en tår från ena ögat som rinner längs kinden. Används ofta för att uttrycka lindriga känslor av sorgsenhet eller smärta, helt enkelt att man är ledsen.

Blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji gråtande ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 😢. Den huvudgrupp som emojin gråtande ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just gråtande ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji gråtande ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Crying face
🇳🇴 Norska: Gråtende ansikt
🇩🇰 Danska: Grædende ansigt
🇫🇮 Finska: Itkevät kasvot


Kopiera och använd emoji 😢

Om du vill kopiera emojin gråtande ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F622

HTML-kod:   😢


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"