Emoji 👏 - Klappande händer

👏

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 👏

Denna emoji föreställer två händer som klappar händer, eller applåderar. Används ofta för att ge uttryck för sitt gillande över någonting på ett lite mer "allvarligt" sätt, t.ex. om man håller med någon som ger uttryck för en åsikt (ofta politisk sådan) och vill visa sitt gillande på ett "vuxet" sätt.


Andra varianter av emoji "klappande händer"

Klappande händer är en typ av emoji som har hudfärgs varianter, här nedan hittar du samtliga varianter av emojin. Klicka på valfri hudfärgs emoji för att kopiera den till ditt urklipp, därefter kan du klistra in den var som helst.

👏🏻
Klappande händer, ljus hudfärg
👏🏼
Klappande händer, beige hudfärg
👏🏽
Klappande händer, ljusbrun hudfärg
👏🏾
Klappande händer, mörkbrun hudfärg
👏🏿
Klappande händer, mörk hudfärg

Info om emoji klappande händer

Här kan du läsa mer om emojin 👏. Emojin klappande händer hör till de interna emojigrupperna Independence Day (USA), Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin klappande händer hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 453 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just klappande händer finns det faktiskt flera varianter av, skrolla ned en bit på sidan för att se dem.


Emoji klappande händer på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Clapping hands sign
🇳🇴 Norska: Klappende hender
🇩🇰 Danska: Klappende hænder
🇫🇮 Finska: Taputtavat kädet


Kopiera och använd emoji 👏

Om du vill kopiera emojin klappande händer för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F44F

HTML-kod:   👏


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"