Emoji 👏 - Klappande händer

👏

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 👏

Denna emoji föreställer två händer som klappar händer, eller applåderar. Används ofta för att ge uttryck för sitt gillande över någonting på ett lite mer "allvarligt" sätt, t.ex. om man håller med någon som ger uttryck för en åsikt (ofta politisk sådan) och vill visa sitt gillande på ett "vuxet" sätt.


Statistik för emoji 👏

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 👏 ("klappande händer"), ligger på plats 69 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 👏 är maj, senast hade den ungefär 470 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är juni. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 👏.


Andra varianter av emoji "klappande händer"

Klappande händer är en typ av emoji som har hudfärgs varianter, här nedan hittar du samtliga varianter av emojin. Klicka på valfri hudfärgs emoji för att kopiera den till ditt urklipp, därefter kan du klistra in den var som helst.

👏🏻

Vad betyder 👏🏻

Emojin 👏🏻 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "klappande händer, ljus hudfärg" och representerar emojin klappande händer med ljus hudfärg.

👏🏼

Vad betyder 👏🏼

Emojin 👏🏼 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "klappande händer, beige hudfärg" och representerar emojin klappande händer med beige hudfärg.

👏🏽

Vad betyder 👏🏽

Emojin 👏🏽 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "klappande händer, ljusbrun hudfärg" och representerar emojin klappande händer med ljusbrun hudfärg.

👏🏾

Vad betyder 👏🏾

Emojin 👏🏾 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "klappande händer, mörkbrun hudfärg" och representerar emojin klappande händer med mörkbrun hudfärg.

👏🏿

Vad betyder 👏🏿

Emojin 👏🏿 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "klappande händer, mörk hudfärg" och representerar emojin klappande händer med mörk hudfärg.


Info om emoji klappande händer

Här kan du läsa mer om emojin 👏. Emojin klappande händer hör till de interna emojigrupperna Independence Day (USA), Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin klappande händer hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just klappande händer finns det faktiskt flera varianter av, skrolla ned en bit på sidan för att se dem.


Emoji klappande händer på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Clapping hands sign
🇳🇴 Norska: Klappende hender
🇩🇰 Danska: Klappende hænder
🇫🇮 Finska: Taputtavat kädet


Kopiera och använd emoji 👏

Om du vill kopiera emojin klappande händer för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F44F

HTML-kod:   👏


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"