Emoji Grimaserande ansikte

😬

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Info om emoji grimaserande ansikte

Här hittar du emojin grimaserande ansikte avbildad i stor storlek. Den huvudgrupp som emojin grimaserande ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 356 liknande emojis. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just grimaserande ansikte finns det dock inte några varianter till.

Vad betyder 😬?

Ett gult ansikte med enkla öppna ögon och öppen mun med sammanpressade tänder. Används ofta för att uttrycka att en är nervös, tycker att någonting är pinsamt eller att t.ex. en situation känns obekväm.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.

Vad betyder 😬 på Snapchat?

Då det grimaserande ansiktet visas på Snapchat innebär detta att din #1 BF (bästa vän) även är en annan persons #1 BF, alltså att ni båda skickar flest snaps till samma person...

Emoji grimaserande ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin grimaserande ansikte heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Grimacing face
🇳🇴 Norska: Ansikt med grimase
🇩🇰 Danska: Ansigt med grimasse
🇫🇮 Finska: Irvistävät kasvot

Kopiera och använd emoji grimaserande ansikte

Om du vill kopiera emojin grimaserande ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emoji grimaserande ansikte kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator. OBS! Denna funktion fungerar inte på smartphones och är därför dold, där kan du istället trycka med fingret mot emojin i några sekunder tills det kommer upp en dialogruta som frågar om du vill kopiera den, sedan kan du enkelt markera (om den inte redan blivit det automatiskt) och sedan kopiera emojin.

Hex- och HTML-kod för emoji grimaserande ansikte

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F62C

HTML-kod:   😬

Andra emojis i gruppen "smileys och människor"