Emoji 😬 - Grimaserande ansikte

😬

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😬

Ett gult ansikte med enkla öppna ögon och en öppen mun med sammanbitna tänder. Används ofta för att representera en stor uppsättning känslor av lite negativare slag, som t.ex. att man är nervös, tycker att någonting är pinsamt eller att man känner sig allmänt obekväm.

Psst! Denna emoji går att köpa som mjuk och gosig emojikudde, perfekt att mysa med i soffan eller sängen!

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.

Vad betyder 😬 på Snapchat?

Då det grimaserande ansiktet visas på Snapchat innebär detta att din #1 BF (bästa vän) även är en annan persons #1 BF, alltså att ni båda skickar flest snaps till samma person...


Statistik för emoji 😬

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 😬 ("grimaserande ansikte"), ligger på plats 48 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 😬 är oktober, senast hade den ungefär 540 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är januari. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 😬.


Info om emoji grimaserande ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 😬. Den huvudgrupp som emojin grimaserande ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just grimaserande ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji grimaserande ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Grimacing face
🇳🇴 Norska: Ansikt med grimase
🇩🇰 Danska: Ansigt med grimasse
🇫🇮 Finska: Irvistävät kasvot


Kopiera och använd emoji 😬

Om du vill kopiera emojin grimaserande ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F62C

HTML-kod:   😬


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"