Emoji 🥱 - Gäspande ansikte

🥱

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🥱

Ett gult ansikte med stängda ögon och en stor vidöppen mun som är täckt av en hand, där tanken är att en den skall symbolisera en stor gäspning. Används ofta för att representera att man är uttråkad av t.ex. ett visst ämne eller en viss person, eller helt enkelt för att demonstrera att man är trött efter att inte ha sovit ordentligt under natten som var.


Statistik för emoji 🥱

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🥱 ("gäspande ansikte"), ligger på plats 192 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🥱 är september, senast hade den ungefär 150 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är januari. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🥱.


Info om emoji gäspande ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 🥱. Emojin gäspande ansikte hör till den interna emojigruppen Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin gäspande ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just gäspande ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji gäspande ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Yawning Face
🇳🇴 Norska: Gjespende ansikt
🇩🇰 Danska: Gabende ansigt
🇫🇮 Finska: Haukottelevat kasvot


Kopiera och använd emoji 🥱

Om du vill kopiera emojin gäspande ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F971

HTML-kod:   🥱


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"