Emoji 👽 - Utomjording

👽

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 👽

Denna emoji föreställer en typisk alien så som den allt som oftast framställs i t.ex. filmer eller serietidningar. Ett ovalt huvud helt utan hår, och med stora svarta ögon som även de är ovala, samt med ett lite försynt leende. Används ofta i sammanhang där man talar om liv på andra planeter än jorden eller andra ämnen som rör rymden, men är även väldigt vanlig att den används för att förmedla "goofyness", alltså att man kanske är lite underlig och konstig.


Statistik för emoji 👽

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 👽 ("utomjording"), ligger på plats 265 av alla 1898 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 👽 är januari, senast hade den ungefär 110 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är februari. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 👽.


Info om emoji utomjording

Här kan du läsa mer om emojin 👽. Emojin utomjording hör till den interna emojigruppen Halloween.  Den huvudgrupp som emojin utomjording hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1897 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just utomjording finns det dock inte några varianter till.


Emoji utomjording på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Extraterrestrial alien
🇳🇴 Norska: Romvesen
🇩🇰 Danska: Rumvæsen
🇫🇮 Finska: Avaruusolento


Kopiera och använd emoji 👽

Om du vill kopiera emojin utomjording för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F47D

HTML-kod:   👽


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"