Emoji 😩 - Uttröttat ansikte

😩

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😩

Ett gult ansikte med stängda rynkade ögon och ännu mer rynkade ögonbryn, och en stor öppen mun som på ett sätt ser en aning missnöjd ut, nästan som att den är på väg att ge upp. Är tänkt att avspegla känslor av frustration och ledsenhet, men även på ett lekfullt sätt till viss del munterhet och tillgivenhet.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.

Info om emoji uttröttat ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 😩. Den huvudgrupp som emojin uttröttat ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 448 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just uttröttat ansikte finns det dock inte några varianter till.

Emoji uttröttat ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Weary face
🇳🇴 Norska: Utmattet ansikt
🇩🇰 Danska: Udmattet ansigt
🇫🇮 Finska: Uupuneet kasvot

Kopiera och använd emoji 😩

Om du vill kopiera emojin uttröttat ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F629

HTML-kod:   😩

Andra emojis i gruppen "smileys och människor"