Emoji 😃 - Leende ansikte med öppen mun

😃

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😃

Denna emoji är en av de allra vanligaste emojierna, det välbekanta gula ansiktet med det stora leendet och de stora glada ögonen. Nästan skrattande, med den översta tandraden av emojien synlig för världen att beskåda. Förmedlar framför allt allmän glädje och är ofta motsvarigheten till den textbaserade smileyn :D.

Blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji leende ansikte med öppen mun

Här kan du läsa mer om emojin 😃. Den huvudgrupp som emojin leende ansikte med öppen mun hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 453 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just leende ansikte med öppen mun finns det dock inte några varianter till.


Emoji leende ansikte med öppen mun på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Smiling face with open mouth
🇳🇴 Norska: Glisende ansikt med åpen munn
🇩🇰 Danska: Grinende med åben mund
🇫🇮 Finska: Virnistävät kasvot suu avoimena


Kopiera och använd emoji 😃

Om du vill kopiera emojin leende ansikte med öppen mun för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F603

HTML-kod:   😃


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"