Emoji 😓 - Ansikte som kallsvettas

😓

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😓

Ett gult ansikte med stängda ögon som är vinklade nedåt på ett lite ledsamt sätt och en stängd mun som även den är vinklad nedåt som att den är bekymrad eller rentav ledsen. Ovanpå pannan syns en stor svettdroppe. Används framför allt för att förmedla känslan av att vara kallsvettig, men ibland även för att förmedla mildare känslor av ledsenhet, smärta, frustration eller besvikelse.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji ansikte som kallsvettas

Här kan du läsa mer om emojin 😓. Emojin ansikte som kallsvettas hör till den interna emojigruppen Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin ansikte som kallsvettas hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte som kallsvettas finns det dock inte några varianter till.


Emoji ansikte som kallsvettas på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Face with cold sweat
🇳🇴 Norska: Ansikt med kaldsvette
🇩🇰 Danska: Ansigt med koldsved
🇫🇮 Finska: Kasvoilla kylmä hiki


Kopiera och använd emoji 😓

Om du vill kopiera emojin ansikte som kallsvettas för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F613

HTML-kod:   😓


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"