Emoji 🙄 - Ansikte som himlar med ögonen

🙄

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🙄

Ett gult ansikte med stora ögon som tittar uppåt, nästan som att de rullar uppåt, med en liten och stängd mun som ser ut att vara lite halvsur. Används ofta för att uttrycka just "rullar med ögonen"-uttrycket, som att man suckar till och tänker - men åååh.. Tonen kan dock variera från att i många fall vara rent lekfull till att vara ordentligt sarkastisk eller för att uttrycka att man verkligen inte håller med om någonting.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Statistik för emoji 🙄

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🙄 ("ansikte som himlar med ögonen"), ligger på plats 39 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🙄 är september, senast hade den ungefär 620 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är oktober. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🙄.


Info om emoji ansikte som himlar med ögonen

Här kan du läsa mer om emojin 🙄. Den huvudgrupp som emojin ansikte som himlar med ögonen hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte som himlar med ögonen finns det dock inte några varianter till.


Emoji ansikte som himlar med ögonen på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Face with rolling eyes
🇳🇴 Norska: Ansikt som himler med øynene
🇩🇰 Danska: Ansigt med rullende øjne
🇫🇮 Finska: Silmät ymmyrkäisinä


Kopiera och använd emoji 🙄

Om du vill kopiera emojin ansikte som himlar med ögonen för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F644

HTML-kod:   🙄


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"