Emoji 😝 - Ansikte med utsträckt tunga som blundar hårt

😝

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😝

Ett gult ansikte ihoptryckta ögon formade som ett X och ett stort leende med tungan utstickande genom munnen på ett lipande sätt. Används framför allt för att uttrycka lukfullhet och känslor av humor, upprymdhet och lycka.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Statistik för emoji 😝

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 😝 ("ansikte med utsträckt tunga som blundar hårt"), ligger på plats 68 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 😝 är februari, senast hade den ungefär 400 visningar på vår sajt under denna månad. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 😝.


Info om emoji ansikte med utsträckt tunga som blundar hårt

Här kan du läsa mer om emojin 😝. Den huvudgrupp som emojin ansikte med utsträckt tunga som blundar hårt hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte med utsträckt tunga som blundar hårt finns det dock inte några varianter till.


Emoji ansikte med utsträckt tunga som blundar hårt på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Face with stuck-out tongue and tightly-closed eyes
🇳🇴 Norska: Ansikt som rekker tunge med lukkede øyne
🇩🇰 Danska: Ansigt, der rækker tunge og har sammenknebne øjne
🇫🇮 Finska: Kasvoilla tiukasti suljetut silmät ja kieli ulkona


Kopiera och använd emoji 😝

Om du vill kopiera emojin ansikte med utsträckt tunga som blundar hårt för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F61D

HTML-kod:   😝


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"