Emoji 🙇 - Person som bugar djupt

🙇

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🙇

Denna emoji föreställer en person som bugar djupt och föraktningsfullt. Symbolismen är djupt kopplad till den japanska kuluturen där fenomenet kallas "dogeza" och innebär att man ber om ursäkt på ett mycket vördnadsfullt sätt eller ber någon om en väldigt stor tjänst. Ibland förekommer det att man har misstagit denna emoji för en person som t.ex. gör armhävningar eller vilar på sina händer, men detta är helt fel. Emojin föreställer en icke könad person och är därför könsneutral, men den finns även variationer av den där det är en man- eller en kvinna som porträtteras.

Info om emoji person som bugar djupt

Här kan du läsa mer om emojin 🙇. Den huvudgrupp som emojin person som bugar djupt hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 448 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just person som bugar djupt finns det faktiskt flera varianter av, skrolla ned en bit på sidan för att se dem.

Emoji person som bugar djupt på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Person bowing deeply
🇳🇴 Norska: Person som bukker
🇩🇰 Danska: Person der bukker
🇫🇮 Finska: Henkilö kumartuu syvästi

Andra varianter av emoji "person som bugar djupt"


Kopiera och använd emoji 🙇

Om du vill kopiera emojin person som bugar djupt för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F647

HTML-kod:   🙇

Andra emojis i gruppen "smileys och människor"